Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Supermarsu pelastaa silakat

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kun 11-vuotias Emilia palaa kouluun kesäloman jälkeen, rehtori ilmoittaa koulurakennuksessa olevan hometta ja koulun siirtyvän tilapäisesti kelluvaan rakennukseen Vuosaaren edustalle. Mutta tämä on vasta alkusoitto muutosten syksylle.

Äiti on päättänyt löytää itselleen poikaystävän ja Emilian harmiksi heidän kodissaan alkaa viihtyä liiankin usein ruokaa ärsyttävästi mässyttävä Pertti. Lisäksi Emilian paras kaveri Simo värvätään konsulttiyritykseen töihin ja hän muuttuu aivan kummalliseksi: puhuu outoja, pukeutuu miesten pukuun ja hänelle kasvavat isot hauikset. Kaiken kukkuraksi Emilia saa kaikkien aikojen supermarsutehtävän: hänen pitäisi pelastaa Itämeri! Onko tämä tehtävä jopa Supermarsulle liian hankala?

Norosen riemukkaat, arkisista tilanteista huikeisiin korkeuksiin nousevat ajatusketjut ja villisti viisto huumori eivät jätä kylmäksi edes silakoita!
(Gummerus)
Kun Emilian koulu taas alkaa kesäloman jälkeen, rehtori ilmoittaa, että rakennuksessa on hometta, ja että koulu muuttaa väliaikaisesti muualle - nimittäin kelluvaan taloon Vuosaaren edustalle!

Syksystä tulee tosi erikoinen. Äiti etsii poikakaveria. Ärsyttävä Pentti viihtyy Emilian ja äidin kodissa liiankin hyvin. Emilian paras kaveri, Simo, saa työtä konsulttiyrityksessä, pukeutuu pukuun, puhuu outoja ja saa hauislihakset. Emilia puolestaan saa huikean supermarsutehtävän: hänen täytyy pelastaa Itämeri!
(Okariino)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

185

Kieli

Osana julkaisua

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Kieli

Osana julkaisua