Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Metalliveljet

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

”- Harrilainen! isä riemuitsi. Isän ääni oli suorastaan hämmentävän hunajainen. Harri ei muistanut, milloin oli viimeksi kuullut jämerää varatuomaria yhtä lepertelevänä. Jotain oli tekeillä...”

Harrin epäilykset osuivat oikeaan, hän lähtisi kesäksi Osloon. Siis turskaamaan kesäksi? Harri ei tulisi ikinä nielemään isän ”yllätystä”. Paitsi ehkä sittenkin, koska vaihtoehtona tulisi olemaan Sysmän käsityömessut vanhempien kanssa. No way! Harrin on määrä asua Oslossa isän entisen työkaverin luona, jossa kesäänsä viettää myös Ville, isän työkaverin veljenpoika. ”Vitsi mikä muumiomongoloidi, Ville ajattelee nähdessään ensi kertaa Harrin. Soittakaa rock-poliisi ja viekää tää hombre säilöön. Syyte on cooliuden täydellinen puute ja rangaistus elinkautinen.” Molempien poikien yllätykseksi heillä onkin paljon yhteistä. He pitävät kauniista tytöistä ja hevimusiikista. Joiden myötä he ajautuvat ajoittain varsin jännittäviinkin seikkailuihin. Halmeen Metalliveljet on mukaansatempaava kertomus suvaitsevaisuudesta, ystävyydestä, tytöistä ja tietystä hevimusiikista.

(SaVi / Sivupiiri)

- - -

Turskamaahan kesäksi tai vanhempien kanssa Sysmän käsityömessuille? Harrin vaihtoehdot ovat vähissä. Setänsä luona Oslossa kesää viettävä Ville saa seuraa Suomesta. "Vitsi mikä muumiomongoloidi", hän ajattelee nähdessään Harrin. "Soittakaa rock-poliisi ja viekää tää hombre säilöön. Syyte on cooliuden täydellinen puute ja rangaistus elinkautinen". Mutta pojilla on paljon yhteistä. Kumpikin pitää kauniista tytöistä, ja kumpaankin on iskenyt metallimania. Rockin historiassa käännettäisiin kohta uusi sivu! Poikien juoneen liittyvät kiinteästi myös enkelin lailla kitaraa soittava irakilainen Hachemi ja hänen hyvännäköinen siskonsa. Sekä Cobras-korstot, joiden mielestä Norja kuuluu norjalaisille.

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

252