Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Lokkisaaren säpinät

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Juho lähtee kesäleirille parhaan ystävänsä Iston kanssa. Juho ei ole kertonut edes Istolle ettei ole koskaan ollut yötä pois kotoa ilman vanhempiaan. Se ei yksinkertaisesti ole onnistunut. Nyt äiti on luvannut lätkämailan jos Juho on kolme yötä leirillä. Jo ensimmäisenä iltana Juho alkaa epäillä onnistumista. Sen lisäksi Isto alkaa hankalaksi ja leirillä sattuu jotain kummallista.

(Arja/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Juho ja Isto kokevat jännittävän seikkailun kesäleirillä. Kirja on myös hieno kuvaus ystävyydestä ja salaisuuksien jakamisesta. 7–10-vuotiaille.

– Kyllä mä tiesin, että sulla oli eilen koti-ikävä ja silloin laivassakin sä olit itkeny, eiks niin, Isto kysyi.
– Vähä noloo. Mä oon täys nössö.
– Et todellakaan ole. Nyt näytetään, että sä pystyt kevyesti oleen kolme yötä leirillä ja me selvitetään Ämmänsaaren arvoitus. Tykkääks sä muuten jostain likasta, Isto kysyi.

Kun Juho lähtee kesäleirille parhaan kaverinsa Iston kanssa, ensimmäinen yöpyminen ilman vanhempia huolestuttaa jo etukäteen. Heti leirin alussa Juho huomaa, että naapurisaaressa tapahtuu outoja asioita. Kun pojat päättävät tutkia tilannetta, alkaa jännittävä seikkailu. Pystyvätkö he riittävän nopeasti löytämään oikean ratkaisun?

Paitsi seikkailukertomus, Lokkisaaren säpinät on myös mainio kuvaus kahden pojan ystävyydestä ja salaisuuksien jakamisesta. Letkeisiin leiripäiviin kuuluu monenlaista säätämistä ja sählinkiä, jota varsinkin Istolle sattuu vähän väliä. Tytötkin aiheuttavat päänvaivaa.

(WSOY)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

109

Kustantaja

Kieli