Tekemistä riittää, Emma

Tyyppi

kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kyllähän maailmassa tekemistä riittää, mutta jostain syystä työn jakaminen ei tahdo onnistua, isä virkkoo viisaasti. Emma ja hänen pikkuveljensä Eino ovat ihmeissään, kun isä ei enää lähdekään aamuisin töihin. Lapsista on vain mukavaa, kun netissä surffailevan isän turvalliseen kainaloon voi kätkeytyä kesken leikkien. Tutkija isälle mieluisten töiden menetys ja työttömyys on kuitenkin monin tavoin ikävä tilanne. Isä intoutuu esitelmöimään lapsille työn merkityksestä elämälle sekä siitä, kuinka eri tavalla ihmiset voivat hyödyntää taitojaan ja löytää itselleen sopivan ammatin.

Tekemistä riittää, Emma on ajatuksia herättävä katkelma keskeltä lapsiperheen arkea. Leena Lumpeen sävykäs kuvitus elävöittää hauskan tarinan. Kirja on itsenäistä jatkoa kahdeksalle aiemmin ilmestyneelle Emma-kirjalle.

- - -

Emma ja Eino ovat ihmeissään, kun isä ei lähdekään aamulla töihin. Lapsista on mukavaa, että isä on kotona, mutta isää töiden menetys harmittaa. Isä ja lapset alkavat pohtia yhdessä, mitä työnteko tarkoittaa, samalla lapset miettivät itselleen sopivia ammatteja.

(Lastenkirjainstituutti)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

26

Kustantaja

Kuvittaja

Sarjamerkintä