Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tiikerisydän

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Amos piirtää avaruutta. Hän rakastaa tarinoita, lauluja ja avaruutta. Benjamin tietää avaruudesta kaiken. Mutta Amos inhoaa lukemista. Se on vaikeaa. Ja kouluun meneminen uudessa paikassa on vaikeaa. Onneksi on Benjamin. Mutta heti ensimmäisellä tunnilla pitää lukea. Amos ei kestä sitä. Hän lähtee pois. Eikä mene koskaan enää kouluun.

(Arja/Kirjavinkkariyhdistys ry

- - -

Hauska ja herkkä romaani pojasta, joka ei halua mennä uuteen kouluun. Amos osaa piirtää avaruuden planeettoineen, mutta lukemisesta ei tahdo tulla mitään.

Miten musta aukko voi olla niin voimakas, vaikka se on näkymätön?

Äärettömyys kiehtoo yhdeksänvuotiasta Amosta. Hän tykkää ajatella, ja etenkin piirtää asioita, joita ei oikein voi käsittää.

Lukeminen on Amokselle kuitenkin kauhea asia – niin kammottava, että hän jättää omin luvin koulunkäynnin kesken. Salailusta ja paljastumisen pelosta syntyy Monsteri, joka linnoittautuu Amoksen huoneeseen. Siellä majailee myös leluorava Joel, joka arvoituksillaan edesauttaa valheiden vyyhtiä purkautumaan.

Tiikerisydän on romaani pienen pojan kuvitelmista, kaikkein tärkeimmistä asioista ja niiden mittasuhteista. Huumoriin punotun juonen lomasta tuikkii viesti toveruudesta ja rohkeudesta. Tiikerisydän on elokuvantekijä Ville Tantun esikoisteos.

(WSOY)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

pelon sisällä asuu rohkeus

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

190

Kustantaja

Kieli