Laulan sinusta

Tyyppi

kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Ole ylpeä juuristasi! Hellän opettavainen satukertomus eturivin amerikkalaisvaikuttajista, jotka ovat muokanneet kokonaisten kansakuntien arvomaailmaa.

Olenko kertonut teille, miten monenlaisista ihmisistä Amerikka muodostuu?

Hellänkauniissa kirjeessään tyttärilleen presidentti Barack Obama on kirjoittanut liikuttavan kunnianosoituksen kolmelletoista amerikkalaiselle uranuurtajalle sekä kansakuntaa muovanneille ihanteille. Georgia O’Keeffen taiteellisuudesta Jackie Robinsonin rohkeuteen, ja Helen Kellerin tahdonvoimasta George Washingtonin isänmaallisuuteen presidentti Obama tunnistaa näiden sankarien ominaisuuksia niin omassa jälkikasvussaan kuin kaikissa Amerikan lapsissa.

Palkitun taiteilijan Loren Longin eloisan upeat kuvitukset vangitsevat näiden suurten amerikkalaisten luonteenpiirteet ja uroteot sekä lapsuuden viattomuuden ja toiveet.

Tämä kaunis kirja kertoo meissä kaikissa piilevistä mahdollisuuksista toteuttaa unelmamme ja valita oma polkumme. Se ylistää kaikkia amerikkalaisia yhdistäviä ominaisuuksia – kansakunnan perustajista tuleviin sukupolviin. Se on aarre, jota tullaan vaalimaan ikuisesti.
(WSOY)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Alanimeke

kirje tyttärilleni

Ilmestymisaika

Sivumäärä

33

Kustantaja

Kääntäjä

Kuvittaja