Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Terveisin Robinson Saarinen

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Robinson Saarinen herää eräänä aamuna lastenkodista ja huomaa, että ketään muuta ei ole paikalla. Ketään muuta ei ole koko kaupungissa. Vain lastenkodin koira. Robinson on siis ihan yksin ja huomaa omistavansa siis koko kaupungin. On kivaa käydä kaupassa kun ei tarvitse maksaa. Mutta toisaalta, on aika yksinäistä. Mitä muille on tapahtunut?

(Arja/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

Robinson Saarinen on orpokodissa asuva 11-vuotias poika, jolle eräänä päivänä tapahtuu erittäin kummallinen asia. Tai oikeastaan hänelle itselleen ei tapahdu mitään erityistä, mutta kaikille muille ihmisille tuntuu tapahtuneen: he ovat nimittäin kadonneet. Orpokodin muut lapset ja henkilökunta, kauppojen myyjät, ihmiset kodeistaan, työpaikoiltaan ja kaikkialta ovat poissa. Vain orpokodin koira Amos on jäänyt pitämään Robinsonille seuraa.

Onhan siinä hyvät puolensa, kun kaupoista voi ottaa mitä vaan ja voi valita itselleen kodiksi kaupungin kaikista taloista juuri sen, minkä haluaa. Voi ottaa mopon ja ajella sillä keskellä tietä, kun ei ole poliisia huomauttamassa puuttuvista ikävuosista ja liikennesääntöjen rikkomisesta.

Yksinäistä elämä kuitenkin on, Amos-koirasta kun ei oikein ole juttukaveriksi. Eräänä päivänä Robinson kirjoittaa kirjeen ja laittaa vastaanottajaksi Joku, Jossakin. Vastoin kaikkia odotuksia kirje katoaa postilaatikosta ja – mikä vielä ihmeellisempää – kirjeeseen vastaa tyttö nimeltä Joku.

Kuka on Joku, kuka on salaperäinen posteljooni ja kuka kumma toimittaa kauppoihin tuoreet hedelmät ja muut ruokatarpeet? Tästä kaikesta Robinson päättää ottaa selvää.

Tarina tarjoaa paitsi jännittäviä juonenkäänteitä ja seikkailua myös vakavaa pohdintaa siitä, mikä elämässä oikeastaan on tärkeää.

(Johanna Nurminen/Okariino)

- - -

Kaksitoistavuotias Robinsson elää yksin autiossa kaupungissa, mistä kaikki muut ovat kadonneet. Kunnes eräänä päivä postiluukusta putoaa kirje.

Robinson Saarinen herää tutussa sängyssään Lapsilassa ja huomaa, että koko kaupunki on tyhjillään. Hänestä on tullut samaan aikaan sekä kaikkien karkkikauppojen omistaja että maailman yksinäisin lapsi. Niinpä Robinson kirjoittaa kirjeen ja pudottaa sen postilaatikkoon. Ja kuinka ollakaan, hänelle vastaa tyttö nimeltä Joku. Yhdessä he päättävät selvittää, mistä kummasta tuoreet omenat ilmestyvät marketteihin ja kuka autiota kaupunkia oikein pitää pystyssä.

(WSOY)

Kirjallisuudenlaji

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

140

Kustantaja

Kieli

Kuvittaja