Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Artemis Fowl - Atlantiskompleksi

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Seitsemäs Artemis Fowl seikkailu alkaa Islannista, jossa Artemis esittelee keijuille käänteentekevää ideaansa ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Artemiksen keijututtavat huomaavat kuitenkin heti, että nuori rikollisnero ei ole oma itsensä: hän kärsii atlantiskompleksista eli ihmistermein pakkoneuroosista.

Katastrofin ainekset ovat kasassa, kun jäätikölle laskeutuu jättikokoinen avaruusluotain, josta purkautuu lauma hyytelömäisiä robotteja valmiina tuhoa maan kaiken elävän ympäriltään. Kyse ei ole avaruus olentojen hyökkäyk sestä, vaan petturikeiju Turnball Rootin umpi kierosta juonesta. Hautautuneiden Alueiden Lainvalvonnan, HALin, komentaja Rootin suvun musta lammas on orkestroinut kommunikaattorillaan Atlantiksen vankisellistä käsin uhkarohkean pakosuunnitelman - keijujen tai saviväen hengestä viisveisaten.

Komisario Holly Short ja HALin tekniikkanero Foaly pakenevat Artemis mukanaan Islannin tuliperäisen kamaran uumeniin. Kaksikko tekee kaikkensa parantaakseen Artemiksen, jotta hänen ylivertainen älynsä saataisiin valjastettua epätoivoiseen taisteluun robottien lyömiseksi. Mutta hoidon tuloksena rikollisnero muuttuukin kiltiksi koulupojaksi, joka ei tekisi pahaa kärpäsellekään. Hollylla on edessään vaikea päätös: jättääkö Artemis miellyttäväksi herrasmieheksi vaiko palauttaa sähkösokilla ennalleen maailmaa pelastamaan?

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

342

Kustantaja

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

363

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä