Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Artemis Fowl - Atlantiskompleksi

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Book cover
Book cover
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Seitsemäs Artemis Fowl seikkailu alkaa Islannista, jossa Artemis esittelee keijuille käänteentekevää ideaansa ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Artemiksen keijututtavat huomaavat kuitenkin heti, että nuori rikollisnero ei ole oma itsensä: hän kärsii atlantiskompleksista eli ihmistermein pakkoneuroosista.

Katastrofin ainekset ovat kasassa, kun jäätikölle laskeutuu jättikokoinen avaruusluotain, josta purkautuu lauma hyytelömäisiä robotteja valmiina tuhoa maan kaiken elävän ympäriltään. Kyse ei ole avaruus olentojen hyökkäyk sestä, vaan petturikeiju Turnball Rootin umpi kierosta juonesta. Hautautuneiden Alueiden Lainvalvonnan, HALin, komentaja Rootin suvun musta lammas on orkestroinut kommunikaattorillaan Atlantiksen vankisellistä käsin uhkarohkean pakosuunnitelman - keijujen tai saviväen hengestä viisveisaten.

Komisario Holly Short ja HALin tekniikkanero Foaly pakenevat Artemis mukanaan Islannin tuliperäisen kamaran uumeniin. Kaksikko tekee kaikkensa parantaakseen Artemiksen, jotta hänen ylivertainen älynsä saataisiin valjastettua epätoivoiseen taisteluun robottien lyömiseksi. Mutta hoidon tuloksena rikollisnero muuttuukin kiltiksi koulupojaksi, joka ei tekisi pahaa kärpäsellekään. Hollylla on edessään vaikea päätös: jättääkö Artemis miellyttäväksi herrasmieheksi vaiko palauttaa sähkösokilla ennalleen maailmaa pelastamaan?
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Sarjamerkintä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
342
Kieli
Kääntäjä
Sarjamerkintä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
363
Kustantaja
Sarjamerkintä