Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Gladiaattorikoutsi

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kuusikymmentä punnerrusta kuudessakymmenessä sekunnissa oli kevyttä alkusoittoa askelkyykyille, hypylle ja vatsalihasharjoituksille. Ja näitä kaikkia edelsi vähintään viiden kilometrin lenkki. Torstaiksi Laakso oli lisäksi kehittänyt aivan uuden jutun, paaluharjoitteen, kuten hän itse sitä kutsui.

Puuskosken Dynamon D-junnut ovat lahjakkaita pelaajia. Tai ainakin osa. Ainakin Toni Purkaja. Valitettavasti valmentaja vain on mitä on, nössö-Laakso, jonka mielestä kaikille pitää antaa mahdollisuus, yhtä paljon peliaikaa ja tärkeintä on yhteistyö ja hyvä henki. Valitettavasti näin ei ajatelleet muut joukkueet, joten Dynamo loistaa vuodesta toiseen porukan hännillä. Laaksolle on tärkeintä, että kaikilla on kivaa. Pojat ovat sitä mieltä, että olisi aika vaihtaa valmentajaa.

Yön hämärissä Toni keskustelee netissä ja kertoo, kuinka pelimotivaatio alkaa olla hukassa surkean valmentajan takia. Margot, toinen keskustelija, kertoo, että voi auttaa. Millä tavalla? Sitä Toni ei tiedä, eikä hän tiedä Margotin henkilöllisyyttäkään.

Yhtäkkiä Laakso muuttuu. Nössöstä luuserista tulee bootsisaappainen hirmu, joka vaatii pojilta kaiken, jopa terveyden. Harjoitukset muuttuvat enemmän taistelutilanteiksi, joissa tärkeintä on säilyä hengissä. Peleihin tulee sykettä, mutta myös menestystä. Dynamo alkaa nousta.

Mutta samaan hengenvetoon pojat alkavat pelätä. Kuinka moni vielä loukkaantuu peleissä? Mitä pillereitä Laakso tuo tehotreeniporukalle? Tonia pyydetään tehotreeniin, Laaksonen alkaa viihtyä heidän keittiössää ja isä on työmatkalla Hanoissa, eikä ole koskaan paikalla silloin kun häntä tarvitsisi. Mitä Margot on tehnyt heidän valmentajalleen? Toni lähettää hätäisiä viestejä bittiavaruuteen, mutta Margot tuntuu kadonneen.

Osa pojista lopettaa pelaamisen, osa joutuu sairaalaan. Tonilla on kiire saada takaisin vaikka se nössö-Laakso, pääasia, että terveys säilyy.

(arjamaaria / Sivupiiri)

- - -

Juniorilätkän maailmaa elävästi kuvaava teos, jossa taklataan lujaa niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella, mutta annetaan tilaa nuoren pojan toiveille, unille ja unelmille.

Lätkää ja nuoren pojan elämää

Toni Purkaja on Puuskosken Dynamon lahjakkaimpia nuoria pelaajia, mutta joukkueen pelissä ei ole ollut vähään aikaan kehumista. Poikien mielestä syy on valmentajassa, nössö-Laaksossa, joka hyysää heikkoja tasatakseen onnentunteen pelaajien kesken. Matsit hävitään ja kaikki näyttävät synkiltä.

Kun valmentajaa ei saada vaihdettua, Toni kääntyy nettikavereittensa puoleen. Yksi näistä, salaperäinen Margot, lupaa auttaa häntä. Pian valmentaja kokeekin täyden muodonmuutoksen: pukukopissa riehuu gladiaattorimaista kovuutta palvova pullistelija.

Oudosta muutoksesta huolimatta – tai sen ansiosta – pelimenestys kohenee. Niin treenit kuin pelit alkavat kuitenkin muistuttaa henkiinjäämistaistoa, ja Toni päättää toimia ennen kuin joku tosiaan heittää henkensä. Mutta kuka ja missä on Margot?

Gladiaattorikoutsi on vauhdikas kertomus juniorilätkästä, jääkiekon hengestä ja Tonista, joka huomaa että kiekonkuljetus kysyy taitoa ja tsemppiä myös kaukalon ulkopuolella.

(WSOY)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

304

Kustantaja

Kieli