Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kuka on Jenna Fox

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus


”Ennen minä olin joku. Joku jonka nimi oli Jenna Fox. Olen silti muutakin kuin pelkkä nimi. Muutakin kuin mitä kertovat. Muuta kuin tiedot ja tilastot, joita ne tuputtavat. Muuta kuin kuvat ja videot, joita joudun katsomaan. Jotakin muuta. Kun vain tietäisi, mitä.”

Näin alkaa Mary E. Pearsonin ajatuksia herättävä kirja, joka kertoo auto-onnettomuudessa pahasti loukkaantuneesta ja vuoden koomassa olleesta Jenna Foxista. Jennan ei muista mitään ajasta ennen onnettomuutta ja hän yrittääkin löytää itseään katsomalla lapsuudesta otettuja videoita. Pikkuhiljaa hän alkaa muistaa, mutta muistojen mukana tulevat kysymykset, joihin hän ei tunnu saavan keneltäkään vastauksia. Mitä itse asiassa onnettomuudessa ja sen jälkeen oikein on tapahtunut? Entä missä ovat hänen parhaat ystävänsä Kara ja Locke?

”Minulla oli ystäviä. Kara ja Locke. En kylläkään muista, milloin ja mistä, olimmeko koulukavereita vai asuimmeko samalla suunnalla. En muista, missä kävimme ja mitä teimme. Mutta kasvot näen. Ne leijuvat aivan lähellä hengittämättä, hiljaa.”
(SaVi / Sivupiiri)


Ennen minä olin joku.
Joku jonka nimi oli Jenna Fox.

17-vuotias Jenna herää vuoden kestäneestä koomasta ja aloittaa hitaan toipumisen auto-onnettomuudesta. Hänellä ei ole muistikuvia ajasta ennen kolaria. Uudessa syrjäisessä kodissaan Jenna katsoo kotivideoita aiemmasta elämästään, mutta ei tunnista itseään. Onko kuvaruudun henkilö todella hän?

Pikkuhiljaa Jenna alkaa muistaa. Muistojen mukana tulevat kysymykset, joihin kukaan ei halua vastata. Mitä onnettomuudessa ja sen jälkeen oikein tapahtui?

Kuka on Jenna Fox? on lähitulevaisuuteen sijoittuva, ajatuksia herättävä kuvaus aikuistuvasta, itseään etsivästä tytöstä. Identiteetin haurautta, geeniteknologian kehitystä ja ihmisyyden rajoja peilaava tarina vie yhdenlaiseen mahdolliseen todellisuuteen, joka voi olla lähempänä kuin aavistammekaan.
(WSOY)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

277

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä