Mullin mallin maailma

Tyyppi

kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Maapallon tulevaisuutta ja ilmastonmuutosta käsittelevä tarina, jossa ympäristönsuojelua käsitellään etäännytetysti lohikäärmeiden elintapojen kautta - ne nimittäin uhkaavat tuhota koko planeetan. Runomuotoisessa tarinassa on kuitenkin onnellinen loppu.

(Pia/Kirjavinkkariyhdistys ry)

- - -

"Kun lohikäärmeet leviävät kaikkialle se kohtaloksi koituu maailmalle. Ne syö ja juo ja tupruttaa tulta on kohta maassa vain musta multa. Ei kukkia, puita eikä missään ruokaa, nyt äkkiä jostain apu tuokaa!" Lohikäärmeet ovat suuria jästipäitä, sillä ne tuhoavat kaiken ympäriltään. Mistään välittämättä kiilusilmät rakentavat maapallon täyteen teitä, taloja ja tehtaita, hakkaavat metsät ja saavat jäätikötkin sulamaan. Vasta kun ympäristö on surkeaakin surkeammassa kunnossa, tulenlietsojat havahtuvat. Silloin ne suostuvat kuuntelemaan muuta eläinkuntaa, joka neuvoo, kuinka niiden pitää suojella sinistä planeettaa.

Debi Gliorin kuvakirjassa luonnonsuojelun sanoma välittyy lapsille runomuotoisin tekstein. Satuun verhottu viesti ei ole pienimmillekään liian pelottava, sillä kirjassa suhtaudutaan lempeästi ajattelemattomiin lohikäärmeisiin. Onnellinen loppu valaa uskoa siihen, että maailma pelastuu.

(WSOY)

Tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

tarina maapallostamme

Ilmestymisaika

Sivumäärä

25

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä