Taiteilijaelämää

Tyyppi

kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Pipsa jättää juna-asemalla hyvästit vanhemmilleen ja matkustaa tapaamaan kahta maalla asuvaa setäänsä. Hän odottaa kesälomamatkalta paljon, sillä sedillä on ikioma sirkus temppukoirineen!

Perille päästyään Pipsalle kuitenkin selviää, että suuret taiteilijat ovat myös aika mestarillisia hunsvotteja ja laiskottelijoita. Säntillinen Pipsa laittaa luudan tuulemaan ja pyytää arvon taiteilijoita ryhdistäytymään. Pipsan ystävällisessä ohjauksessa sirkusseurue siivoaa matkailuautonsa, paikkaa vaatteensa ja alkaa noudattaa harjoittelussaan tiukkaa aikataulua.

Kun tyttö on valmis palaamaan kaupunkiin, letkeä sirkusväki on jo miltei esimerkillisessä ryhdissä. Mutta oppivatko taiteilijat oikeasti uusille tavoille - vai onko iloinen huolettomuus heidän taitojensa salaisuus?

Pipsa ja Setä Pompidoun kiertävä sirkus aloittaa Markus Majaluoman uuden lastenkirjasarjan. Sen ensimmäinen, sopivasti iltasadun mittainen tarina auttaa ymmärtämään, että myös aikuisten elämässä on leikki, luovuus ja laiskottelu sallittua - ellei peräti välttämätöntä!

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

Pipsa ja herra Pompidoun kiertävä sirkus

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

36

Kustantaja

Kieli