Unten maille

Tyyppi

satukokoelmat

kuvaus

Unten maille sisältää ensimmäisen Kansallisen iltasatuviikon aikana radiossa esitetyt sadut. Viikon järjestivät Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Radioiden Liitto syksyllä 2005 muistuttaakseen iltasadun tärkeydestä. Se tuo lapsen elämään säännöllisyyttä ja turvallisuutta. Nyt vanhemmat voivat itse kertoa näitä satuja lapsilleen - tai niitä voi kuunnella yhdessä kirjan mukana olevalta cd-levyltä, jolla lukijoina ovat satujen kirjoittajat, tunnetut suomalaiset lastenkirjailijat.

Kirjan aloittaa Unten maille -runo, jonka Jukka Virtanen kirjoitti lapsenlapselleen 15 vuotta sitten Tongan saarivaltion Nuku-Nuku-kylässä. Sadut puolestaan ovat mukava sekoitus tuttuja asioita, huumoria ja mielikuvituksen taikapölyä. Välillä juonessa on ripaus jännitystä, mutta seikkailut päättyvät aina hyvin - ja niillä on tarjota myös opetus.

Unten maille -kirjan värikylläinen ja rehevä kuvitus on monia lastenkirjoja tehneen ja myös Raamatun tarinoita kuvittaneen Riikka Juvosen käsialaa. Kirjan esipuheen on laatinut Mannerheimin Lastensuojeluliiton pääsihteeri Eeva Kuuskoski.
(BTJ)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

45

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

CD-äänilevyllä lukijana Jukka Virtanen

Muu tekijä