Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Jason

Tyyppi
kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Camilla Mickwitzin (1937-1989) Jason on ollut lasten suosikki jo vuodesta 1975, jolloin ensimmäinen Jason-kirja ilmestyi. Jason-kirjat kertovat Jasonin ja hänen äitinsä, Kaarinan, arkipäivän iloista ja ongelmista oivaltavasti ja hauskasti. Kaarinalla on aina kiire. Hän ei saa myöhästyä töistä ja hänen on ensin vietävä Jason päivähoitoon Hannan luo.
Jason asuu suuressa kerrostalossa äitinsä Kaarinan kanssa. Jason on päivähoidossa Hannan luona sen aikaa kun Kaarina on töissä tehtaassa. Kaarinalla on huono palkka ja hänen täytyy tehdä joskus iltaisin ylimääräistä työtä taidekoulun alastonmallina. Jasonin ja hänen äitinsä elämä on kiireistä arkisin, mutta vapaapäivinä on toisin: silloin he nukkuvat pitkään ja ehkä leipovatkin. - Suorakaiteen muotoinen kuvakirja, vahva värimaailma. Kansikuvassa valkoisella taustalla pieni kiharatukkainen poika roikkuu äitinsä kädestä. - Kirja sai vuoden 1976 valtion kirjallisuuspalkinnon ja kirjataiteen komitea valitsi sen vuoden kirjavalioksi. Kirja on julkaistu kaikissa Pohjoismaissa.

(Lastenkirjainstituutti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Nimi
Alanimeke
tarina tavallisesta pienestä pojasta
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
30
Kustantaja
Kieli
Nimi
Ilmestymisaika
Sivumäärä
29
Kustantaja
Kääntäjä