Xing ja superkaverit

Tyyppi

kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Xing Annikki Tähtinen on syntynyt Kiinassa, mutta hän muutti jo ihan pienenä Suomeen uusien vanhempiensa luokse. Kaikesta siitä kerrotaan kirjassa Pikku Xing.

Kerran kun Xing-tyttö leikkii pihakavereittensa kanssa, hän huomaa, että kaikilla on jokin hieno erityiskyky: hän itse näkee niin hyvin, että löytää kadonneet marmorikuulatkin. Isabellalla taas on superkorvat, hän on hyvä kuuntelemaan kuubalaisia rytmejä ja tanssimaan. Ali on supernenä, heillä käytetään paljon mausteita. Alilla on ikioma maustelaulukin: "Kumina. Kaneli. Chili. Kardemumma. Muskotti. Korianteri." Miska sen sijaan on supersuu, hän erottaa hedelmäkarkkien maut vaikka silmät kiinni.

Mutta missä Anna voisi olla hyvä? Sekin keksitään, ja kaikki superlapset kokoontuvat mielissään Isabellan kotiin kuuntelemaan rytmikästä musiikkia ja pelaamaan Afrikan tähteä. Illalla sänkyyn päästyään Xing kertoo isälle, että hän on oppinut monta uutta asiaa ystävistään. Että Isabellan isä on kotoisin aurinkoiselta saarelta, että Alin vanhemmat ovat tulleet Afrikan sarvesta, että Miska puhuu äitinsä kanssa venäjää, ja että Annan isä on syntynyt Nakkilassa ja äiti Karkkilassa.

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

28