Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Noidan kummityttö

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Maassa jonka nimi on Ääri asuu noitaperhe, jonka tyttärelle piti antaa nimeksi Hallasydän, ensimmäisen kumminsa, mustan noidan mukaan. Mutta nimenantohetkellä vanha pihapihlaja puhaltaa ikkunasta ja saa äidin lausumaan tytön nimeksi - Pihla. Mustan noidan kumminlahja Pihlalle on, että sinä päivänä kun tämä täyttää sata vuotta, hän muuttaa kaiken jääksi ja kohoaa kaikkea hallitsevaksi jääkuningattareksi. Mutta lähestyessään sataa vuotta Pihla tietää, ettei hän halua jäädyttää maailmaa, koska sehän merkitsisi kaiken kuolemaa. Niinpä Pihlan on rikottava noitien laki, ja tässä hänellä on apunaan pikku Manu: heidän on purjehdittava kielletyn meren yli ja voitettava merta hallitseva Kahmo.

(Lastenkirjainstituutti)

- - -

Noitatyttö Pihla saa Pakkasäären mahtavalta hallitsijalta merkittävän kumminlahjan: taidon muuttaa satavuotispäivänään maan jääksi ja kohota samalla kaikkia hallitsevaksi jääkuningattareksi.

Mutta kun Pihla lähestyy sadatta ikävuottaan – hän ei ole enää lapsi muttei vielä aikuinenkaan – hän ei tahdokaan jäädyttää maailmaa. Eikä hän halua edes kuningattareksi; sehän merkitsisi kaiken kuolemaa.

Liskotäti tietää onneksi yhden keinon taian purkamiseksi: Pihlan on rikottava noitien laki. Hänen on purjehdittava kielletyn meren yli, seuranaan ihminen.

Pihla ja pikku Manu lähtevät vaaralliselle matkalle. Aikaa on vähän, ja merta hallitsevan Kahmon lisäksi voitettavana on monta pelottavaa vastusta.

(Risingshadow)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

128

Kustantaja