Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Kurnu ja Loikka - vuodenajat

Tyyppi
satukokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Sammakko ja rupikonna Kurnu ja Loikka ovat ystävyksiä. Kirjassa kerrotaan heidän yhteisistä puuhistaan. Kannen kuvassa Kurnu ja Loikka tekevät lumisammakkoa.

Mäenlasku
Kurnu on lämpimässä sängyssään, kun Loikka koputtaa hänen ovelleen ja houkuttelee hänet ulos. He laskevat mäkeä. Kurnua pelottaa, mutta onneksi Loikka istuu hänen takanaan. Loikka putoaa kyydistä ja kaikki menee hyvin kunnes Kurnu huomaa hänen pudonneen. Sitten kelkka törmää puuhun ja ajaa kiviin. Kurnu toteaa pitävänsä sängystä enemmän kuin talvesta.

Nurkka
Sade yllättää ystävykset. Kun he kuivattelevat itseään, Loikka kertoo, kuinka hänen isänsä oli lapsena kertonut kevään olevan ihan nurkan takana. Loikka kulki metsän nurkasta nurkkaan, kunnes löysi kevään omasta puutarhasta.

Jäätelö
Helteisenä kesäpäivänä Kurnu lähtee hakemaa molemmille kylmää namijäätelöä. Matkalla jäätelö kuitenkin sulaa Kurnun päälle ja hän näyttää pelottavalta hirvitykseltä. Kurnu ja jäätelöt putoavat veteen. Ystävykset lähtevät yhdessä uudestaan kauppaan.

Yllätys
On lokakuu ja lehdet ovat pudonneet puista. Kurnu ja Loikka päättävät kumpikin yllättää toisensa haravoimalla lehdet toisen pihasta. Kotimatkan aikana kova tuuli levittää lehtikasat ympäri pihaa. Kotona kumpikin menee onnellisena nukkumaan tehtyään hyvän työn ystävälleen, samalla he päättävät seuraavana päivänä haravoida oman pihansa.

Jouluaatto
Kurnu on valmistanut jouluaterian ja koristellut kuusen, mutta Loikkaa ei vieläkään kuulu. Kurnu huolestuu ja kuvittelee, mitä kaikkea on voinut sattua. Hän ottaa mukaansa köyden, lyhdyn ja paistinpannun lyöntiaseeksi ja lähtee etsimään Loikkaa. Loikka tuleekin häntä heti vastaan mukanaan joululahja: uusi kello rikki mennen tilalle.

(Lastenkirjainstituutti)
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
64
Kustantaja
Kääntäjä