Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Apollon & Heloise

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Apollon & Heloise on lemmentarina ja triangelidraama, jossa päähenkilöitä ovat yksi ja kaikki. Se on hersyävä liebenstraum ja virkistävä aikuisten satu, conte des adults, vahvasti etäännytetty autofiktio ja suomalainen Romeo & Julia tragikomedia, jonka vahvasti etäännytetyt autofiktiiviset tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliselle Caro Mion planeetalle pieneen inhimilliseen fauniyhteisöön.

Opuksen kiihkeähkön laatimisen aloitin noin 35 vuotta sitten. Niinpä alkoi olla korkea aika vihdoin kuoria teos ulos lukemattomien käsikirjoitusvariaatioiden, paperipinojen ja piirrosten kohoilevasta massasta. Viimeiset kaksi vuotta on kulunut projektin parissa, intohimon, hermopaineen ja nautinnon ristiaallokossa.

Siinä missä Shakespearen näytelmässä este nuorten ihastumiselle on heidän sukujensa keskinäinen kärhämöinti, vastavoimana tässä ovat Apollon ja Heloise, nuoret itse myrskyisine tunteineen ja mutkallisine luonteineen. Lisämustetta kuvioon tuo Heloiseen patologisesti ihastunut serkku Cousin Naso. Tunnevoimaisine piirroksineeen ja riemastuttavine kielellisine assosiaatioineen Apollon & Heloise on humoristinen ja villi kokonaistaideteos, jollaista tuskin on koskaan aiemmin tehty. Mustavalkoinen piirroskuvitus.

Kirja on ensimmäinen ja mahdollisesti ainoa osa Nelimarkan kaulustyöläis-tetralogiasta Faunit.

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

la comédie faunaine

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

135

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Teksti, piirrokset ja design: Riitta Nelimarkka.