Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Laura Larjosen ristiriitainen elämä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Laura Larjosen ristiriitainen elämä on fiktiivinen taiteilijaelämäkerta, joka kuvaa sotasukupolven traumoja, auktoriteettien vastustamista, siirtymää yhtenäiskulttuurista monikulttuurisuuteen ja seksin vapautumiseen sekä vaikeita suhteita, eroja ja onnistumisia.

Marja-Terttu Luoma (s. jouluaattona 1944) rakastui taiteeseen opiskellessaan journalismia Tampereen Yliopistoassa. Tunne syveni Helsingissä. Hän kasvoi toimittajaksi taiteilijoiden rinnalla ja sai hyvän näköalapaikan yhteiskuntaan.60-luvulla aika oli rento, salliva ja kokeileva. Jokaiselle oli tilaa suuressa porukassa. Se antoi hyvän pohjan kohdata ajan muutokset ja niiden aiheuttamat ristiriidat. Niitä riitti jokaisella vuosikymmenellä. Ongelmia nostettiin esiin luovasti taiteen keinoin.

Näitä aiheita Luoma käsitteli jutuissaan toimittajana yli 40 vuotta. Jäätyään eläkkeelle Seura lehdestä, hänen oli pakko jatkaa kirjoittamista. Ensin syntyi totuuspohjainen elämäkerta jazzmuusikko Esa Pethmanista ja sitten fiktiivinen taiteilijaelämäkerta Laura Larjosesta.

(Momentum Kirjat)

Aiheet ja teemat

Tapahtuma-aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

302

Kustantaja

Kieli