Esitys joksikin

Tyyppi

näytelmät
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

ESITYS JOKSIKIN on draamaa ja runotekstiä esitystekstikontekstissa. Kenellä on näyttämön valta ja miksi? Kuka määrittelee kenet? Kuka luulee päättävänsä, käyttävänsä ääntä?

Mitä muuta luovuus on kuin uskallusta olla oma itsensä? Mistä syntyy hauraus ja miksi sille pitää olla sijansa? Kaikkia meitä vaivaavat kysymykset.

Olen yli kolmekymmentä vuotta lukenut runoja ja katsonut tuhansia esityksiä. Kun esityksen valmistamiseen liittyvien päätösten kohde on itse esitys, niin voisihan sitäkin kuunnella? Kuvaa ja kysymystä voi laajentaa koskemaan myös muuttuvaa ja monimuotoistuvaa kansalaisyhteiskuntaamme. Kuka saa äänensä kuuluville ja miten?

ESITYS JOKSIKIN on kohtauksia tiloissa, esitys jostakin, jollekin.

Hyde Hytti aloitti ammattiteatteriuransa vuonna 1992 teatterituottajana Q-teatterissa, jossa hän oli myöhemmin perustamassa kansainvälistä Baltic Circle -teatteriverkostoa ja festivaalia. Samaan aikaan Hytti teki tuottajan töitä myös Teatterikorkeakoulussa. Vuodesta 2012 hän on työskennellyt Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO) kansainvälisten asioiden päällikkönä. Hytiltä on aiemmin julkaistu Teatterituottajan opas (Like 2005) ja Jälkiä/Traces-aforismikokoelma (Teatteri Umpihanki 2019). Hytin harrastuksia ovat maailman runous, kielet ja kulttuurien välinen vuoropuhelu sekä laulujen sanoittaminen. Vapaa-aikaan kuuluvat myös esitysdramaturgikeikat runotuotannoissa.

(Aviador)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

64

Kustantaja

Kieli