Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Jumala 2.0

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Jumala palaa maan päälle, mutta hieman toisessa olomuodossa kun on ollut tapana uskoa. Keskuuteemme palannut Jumala 2.0 ei ole suuri armo eikä rakkaus, vaan silkka suorasanallisuus ja totaalinen mielistelemättömyys.

Kapellimestarina Kaikkivoivan Luojan paluulle toimii Isä Mikro, joka avaa kanavan Kaikkivaltiaalle ja päätyy Herransa oikeaksi kädeksi, kun tämä tekee itseään tiettäväksi ihmiskunnalle. Sillä Jumala 2.0 haluaa uusintaa suhteensa luomuksiinsa, omiin kuviinsa. Hän tutustuu eri-ikäisiin ihmisiin ja oppii maanpäällisestä elämästä suuria, satuttavia ja kauniita asioita erityisesti lapsilta ja vanhuksilta. Ja kyllä vain: romaanin lopussa on sovitus.

Jumala 2.0 on räävitön romaani meistä ihmisistä, jotka olemme luoneet itsestämme jumalankuvan. Tekopyhyyttä, ulkokultaista vanhurskautta ja fanatismia rienaava Jumala 2.0 tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia sekä mielensäpahoittamiseen että syvään nauruun ja suuriin kosketuksiin.

Jumala 2.0 ei pilkkaa jumalia vaan tekee jumalista inhimillisiä. Jos öylätti ja viini menevät romaania lukiessa väärään kurkkuun, saattaa peiliin katsominen auttaa. Tai sitten ei.

- Uskon, että maailmassa olisi vähemmän vihaa, jos ihmiset näkisivät enemmän aivastavia vauvoja, Jumala sanoi.

(Kirjokansi)

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

308

Kustantaja

Kieli