Lintujen silmissä kivien kylmyys

Tyyppi

runokokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Runoilija ja kuvataiteilija Keijo Nevarannan esikoisrunokokoelma "Lintujen silmissä kivien kylmyys" ilmestyi 40 vuotta sitten vuonna 1982. Kirja on ollut loppuunmyyty jo vuodesta 1985. Nyt Nevarannan kirjoittaja-, kirjailija- ja taiteilijajuhlavuoden kunniaksi "Lintujen silmissä kivien kylmyys" ilmestyy uusintapainoksena.

Kokoelmassa liikutaan merenreunan ja lakeuden maisemissa. Linnut, luonto ja huoli luonnon tuhoutumisesta ovat kokoelman keskiössä. Kirjoittajan mukaan runokokoelma on kestänyt aikaa. Vaikka jossain kirja-arvostelussa esikoisteoksen ilmestyessä kirjaa syytettiin hieman synkäksi ja pessimistiseksi, todellisuudessa luonnon saastuminen ja ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos ovat kehittyneet paljon tuhoisampaan suuntaan kuin runoissa 40 vuotta sitten edes varovasti uskallettiin vihjata. Kuitenkin runojen pohjasävynä koko ajan ilmenee kirjoittajan rakkaus luontoon, luontoyhteys jonka lähes kokonaan olemme jo kadottaneet.

Keijo Nevarannalta on tähän mennessä ilmestynyt kuusi runokokoelmaa: "Lintujen silmissä kivien kylmyys" (1982), "Joet palaavat lähteilleen" (Non Art Books 2005), "Rajakivet" (Non Art Books 2008), "Tat tvam asi" (Kesuura 2013), "Ihmisen alue" (Kesuura 2015) ja "Aika" (Kesuura 2018) sekä novellikokoelma "Aamulla hän lähti" (Kesuura 2021).

(Non Art Books, 2022)

Aiheet ja teemat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

48

Kustantaja

Kieli