Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kohti vihreää laaksoa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Maaliskuun 1944 lopulla Stalinin joukot tunkeutuvat Ukrainaan. Emil ja Adeline Martelilla on kaksi vaihtoehtoa: jäädä odottamaan neuvostokarhua ja kokea isiensä kohtalo Siperiassa tai lähteä vastentahtoisesti susien – vallanhimoisten natsien mukaan, jotka ovat luvanneet suojella ”puhdasverisiä” saksalaisia.

Martellit ovat yksi monista saksalaislähtöisistä perheistä, joiden esivanhemmat tulivat aikanaan viljelemään maata Ukrainaan. Vuonna 1944 Stalinin joukot tunkeutuvat maahan ja Emil, Adeline ja heidän kaksi poikaansa joutuvat Neuvostoliiton ja Saksan joukkojen puristukseen. Koettuaan jo aiemmin Stalinin hirmuhallinnon, Emil ja Adeline päättävät paeta maasta.

Martellit lähtevät ankaralle, vastoinkäymisten täytteiselle matkalle. He haaveilevat uuden elämän aloittamisesta vuorten ja metsien ympäröimässä kauniissa vehreässä laaksossa, jossa virtaa mutkitteleva joki. He eivät tiedä, missä tämä taivaallinen paikka on – he tarvitsevat vain unelman johon tarttua, jotta jaksaisivat eteenpäin.

Kohti vihreää laaksoa perustuu tositapahtumiin Marteleista, ukrainalaisesta perheestä, joka pakeni Stalinin ja Hitlerin hirmuhallintojen ristitulesta Yhdysvaltoihin. Sullivan vietti aikaa Martellien jälkeläisten kanssa tehdessään taustatutkimusta kirjaa varten. Hän jopa käveli Emilin ja Adelinen kulkeman reitin Ukrainan halki.

(Sitruuna)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

585

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä