Suljettu maa

Tyyppi

sarjakuva-albumit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kotimainen sarjakuva Suljettu maa – Vieraat on maagisen realismin sävyttämä vaihtoehtohistoriallinen jännitystarina 1930-luvun fasistisesta Suomesta. Kaaokseen kyllästyneet kansalaiset ovat äänestäneet fasistipuolue Ugrit valtaan. Suomi on sulkenut rajansa kansallismielisyyden hurmassa ja eristäytynyt muusta maailmasta.

Nyt on kuitenkin käynyt ilmi, että joku fasistihallinnon johtoportaasta on harjoittanut salakuljetusta. Poliisi saa tehtäväkseen selvittää maanpetturin identiteetin, mutta koska rikoksen ratkaisija saa takuulla kiitokseksi kuulan kalloonsa, tehtävä annetaan arkistonhoitaja Esterille. Sillä kukapa naista jäisi kaipaamaan?

Juha Mustanoja (s. 1966) on helsinkiläinen käsikirjoittaja ja ohjaaja, joka toimii teatterin, elokuvan, kuunnelman ja oopperan parissa, nykyään etupäässä Aurinkoteatterissa ja Kansallisteatterissa. Kari Puikkonen (s. 1959) on espoolainen kuvataiteilija, kuvittaja ja graafinen muotoilija, jolle taiteellinen ensirakkaus oli sarjakuva – ja lempi leiskuu edelleen.

(WSOY)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

vieraat

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

52

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Käsikirjoitus: Juha Mustanoja ; sarjakuva: Kari Puikkonen.