Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kadonneiden rakkaiden kirja

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Louisiana, 1875: Jälleenrakennuksen myrskyisällä aikakaudella kolme nuorta naista lähtee vaaralliselle matkalle kohti Teksasia: Hannie, vapautettu orja; Lavinia, nyt rahattoman plantaasin hemmoteltu perillinen; ja Juneau Jane, Lavinian
kreoli siskopuoli.

Hannien aarre on kolme sinistä lasihelmeä, jotka hän sai isoäitinsä kaulakorusta. Helmet jaettiin sisaruksille ja serkuille, jotta he tunnistaisivat toisensa mikäli jälleennäkemiseen menisi vuosia. Matka länteen herättää Hannien mielessä tuskallisen toiveikkaan kysymyksen: voisiko hänen kadonnut perheensä olla vielä siellä?

Louisiana, 1987: Vastavalmistunut Benedetta Silva aloittaa opettajan työt köyhässä maaseutukoulussa. Syrjäisessä Augustinessa suhtaudutaan epäluuloisesti uusiin ideoihin ja uusiin ihmisiin. Rappeutuneiden kotien keskellä piilee kolmen nuoren naisen sata vuotta vanha historia, pitkä matka ja piilotettu kirja, joka voi muuttaa kaiken.

Kadonneiden ystävien kirja herättää eloon hätkähdyttäviä tarinoita todellisista ”Kadonneet ystävät” -ilmoituksista, joita julkaistiin sisällissodan jälkeen sanomalehteen New Orleansissa. Unohtumaton tarina pureutuu perheen, orjuuden ja rakkauden kipeisiin kysymyksiin, mutta ennen kaikkea se kertoo naisista, jotka etsivät paikkaansa vaikeuksien ja vihamielisyyden keskellä.

(Sitruuna)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

461

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

489

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä