Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Mitä on olla ihminen

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Mitä on olla ihminen? Svend Brinkmann vastaa kysymykseen kertomalla fiktiivisen tarinan nuoresta, introvertista Andreaksesta, joka lähtee suurelle kiertomatkalle halki Euroopan. Kirja vie matkalle ihmisyyteen ja ajattelun ytimeen.

Matkallaan Andreas tulee tietoisemmaksi siitä, millainen olento ihminen on – sekä hyvässä että pahassa. Hän tapaa ihmisiä, joilta hän oppii elämästä, ja kohtaa kasvokkain Euroopan taide- ja kulttuurihistorian.Matkalle poika saa mukaansa arvoituksellisen käsikirjoituksen. Siinä esitellyt kuusi eri ihmiskuvaa lähtökohtanaan hän tutustuu Euroopan suuriin filosofeihin ja tieteenharjoittajiin. Lukijalle – nuorelle tai vanhalle – tarjoutuu helposti lähestyttävä johdatus eurooppalaiseen filosofiaan ja Brinkmannin omiin ajatuksiin siitä, mitä on olla ihminen.

(Tammi)

Esipuhe -- Prologi -- I Biologinen ihminen: Homo sapiens -- II Järkevä ihminen: Homo rationalis -- III Tunteva ihminen: Homo sentimentalis -- IV Sosiaalinen ihminen: Homo socius -- V Tulevaisuuden ihminen: Homo futuris -- VI Uskova ihminen: Homo religiosus -- Epilogi.

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

filosofinen kiertomatka

Ilmestymisaika

Sivumäärä

293

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli