Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Punaisen lohikäärmeen silmä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Hämäräperäinen kulttijärjestö Dragon Rogue on tutkinut vanhoja skandinaavisia kirjoituksia. Tutkimuksissaan järjestö on löytänyt varmanoloisen vihjeen Visbyn kaupunkiin kätketystä viestistä. Viestin kerrotaan olevan vanhalta tietäjältä, iänikuiselta. Kaupungin alta löytyykin mittava maanalainen tunneliverkosto. Useiden kuukausien
etsinnän tuloksena järjestön jäsenet löytävät vanhan, riimukielisen kivitaulun. Tapaukseen tuntuu liittyvän jotenkin Temppeliritarit ja kaiken huipuksi teksti paljastuu suomenkieliseksi. Åbo Akademin tutkija Matias Grönlund joutuu tahtomattaan selvittämään kivitaulun tekstiä ja katoaa hämäräperäisesti.
Historioitsija Taisto Rautanen on kadonneen tutkijan ystävä. Kuultuaan tapahtumista hän päättää lähteä etsimään miestä Ruotsista. Tästä alkaa seikkailu, jollaista Pohjoismaissa ei ole ennen koettu.
Olkiluodon ydinvoimalaitosalueen lähistölle on kaivettu jätteiden loppusijoituspaikaksi luolasto, joka on nimetty Onkaloksi. Luolastoon ei ole asiaa ulkopuolisilla. Muutamille uteliaimmille on herännyt epäilyksiä, että luolasto on kaivettu kenties jotain muutakin tarkoitusta kuin ydinjätteen säilytystä varten.
Vauhtia, vaarallisia tilanteita, takaa-ajoa ja pulmien ratkaisua tarjoava tarina kuljettaa lukijansa Ruotsin kautta Suomen länsirannikon maisemiin. Erityisesti Turkuun tuntuu olevan kätkettynä hämmentävä määrä tarinaan liittyviä vihjeitä. Atlantiksen perilliset -kirjasta tutut Taisto ja Anna ovat palanneet. Uudet mysteerit ja salaisuudet aukeavat kilpajuoksussa, jonka päässä häämöttää tarunhohtoinen rubiini, Punaisen lohikäärmeen silmä.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

402

Kustantaja

Kieli