Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ruukinrannan kielokauppias

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

RUUKINRANNAN KIELOKAUPPIAS on yhteensä viisitoista romaani- ja runoteosta kirjoittaneen espanjansuomalaisen Erkki J. Vepsäläisen pääteos.

Savossa syntyneen kirjailijan tarina kulkee Suomen itsenäisyyden alkutaipaleiden kautta toisen maailmansodan myllerrykseen kuvaten pohjoissavolaisen maalaiskylän ja siellä asuvan suurperheen arkista elämänmenoa.

Kirjan pääosassa on perheen pienimpiin kuuluva Vili, joka kerää varoja kodin yhteiseen kassaan myymällä kieloja ja muita luonnon antimia läheisellä Kuopion kuuluisalla torilla, jonne myös lentopommit iskevät talvi- ja jatkosodan dramaattisina vuosina 1939-1944.

Marraskuun 30. päivänä 1939 Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen. Westin perhe kulki rivakasti kaupungista kotiin jäätietä pitkin. Oli harvinaisen kova pakkasaamu alkutalveksi. Mittari näytti yli kahtakymmentä astetta. Niki ja Iida työnsivät täysinäistä potkurikuormaa. Ossi ja Maria vetivät molemmat jalaskelkkoja. Einari ja Matias seurasivat suuret kontit selässään. Liisa seisoi, samoin kontti selässään, Nikin potkurin jalaksilla. Vili yritti myös pysytellä Iidan potkurin jalaksilla hänkin konttia kantaen. Kalevin, perheen patjanpohjimmaisen, Maria oli sentään jättänyt naapurin sokealle Hilda-mummolle hoidettavaksi.

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

225

Kieli