Herrojen planeetalle

Tyyppi

romaanit
runokokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

HERROJEN PLANEETALLE – muisteluksia & runoja – teoksessa lukija saa kokea lämminhenkistä, joukomaista, hauskaakin filosofointia kirjailijan kodista sekä maaseudusta Kylmäläntien varrella. Kirjan tuokiokuvissa tulee esille erilaisten sattumien ja kommellustenkin kautta, miten 60-70 –lukujen mukainen edistys hilautui vähitellen kotikylän maaseututaajamaan. Niistä mainittakoon Solifer-mopo, pulsaattoripesukone, lotto, televisio ohjelmineen ja perheen kotiin hankittu JR:n tuoli, joka sai koko kyläkunnan puheliaaksi, samoin kansainvälisten ilmiöiden esille tuonti, kuten Molieren Saituri ja Goethen Faust.

Pientä maatilaa hoitavan Pelkosen perheen vanhemmat halusivat lapsilleen, kahdelle pojalleen, paremman tulevaisuuden kuin mitä itse olivat saaneet osakseen. Vain nuoremmalla pojalla oli mahdollisuus opintielle ja hänen keskikouluun pääsemisensä oli vanhemmille suuri kunnia. Heidän ajatuksissaan alkoi välkkyä Joukon tulevaisuus merkittävänä herrana sivilisaatiossamme.

Kaikkensa vanhemmat tekivät, että kuusi laudaturia kirjoittanut ylioppilas saavuttaisi niin vanhempiensa kuin pojan omankin päämäärän; päästä herraksi herrojen planeetalle. Jouko valmistautui tulevaisuuteensa ja lähti yksin matkalle Oulun kaupunkiin. Osoite oli tiukasti Joukon ajatuksissa. Hänen löytämässä

ovessa oli plakaatti: RAASTUVANOIKEUDEN ISTUNTOSALI. Niin jatkuivat nuoren tulevaisuuden suunnittelijan hammaskivut…

Runoissa heijastuu hyvin syvällisesti, raadollisestikin kirjoittajan elämä. Toisen ihmisen kaipuu, läheisyys ja rakkauden kohde tulevat mukaan uniin, mutta herääminen vie rakkaudet mennessään.

(Kustannus Ves-Line)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

muisteluksia & runoja

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

140

Kustantaja