Mielikuvitusmononen 2

Tyyppi

näytelmät, kokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kokoelma sisältää kolme näytelmää, joista kahteen on mukana sävellykset.

UNELMATERKKARI ANELMA DREAM - Monologisarja 13-16 vuotiaille.
Kouluterveydenhoitaja on leipääntynyt ja ottaa loparit. Paikalle ilmestyykin ihana Anelma Dream, jonka vastaanotolla saa vapaasti purkaa nuorta sydäntään.
Monologien välissä on yhden säkeistön mittaiset minilaulut. Tekstit käyvät tytöille, mutta mikään ei estä muuttamasta osaa pojille sopiviksi.

MIELIKUVITUSMONONEN - Musiikkinäytelmä nuorille. Sisältää absurdeja juonenkäänteitä ja paljon tilaa mielikuvitukselle. Mukana myös aikuisten rooleja,
mutta haluttaessa nekin voidaan esittää nuorten voimin. Sirkka-Susanna, eli Sisu on joutunut ilkeiden Sipposen ja Hopposen kiusaamaksi. Ei ole kiva mennä kouluun. Aamulla Sisun elämään putkahtaa kuitenkin erikoinen tyyppi, Mononen. Monosella on taipumus järjestellä toisten ihmisten elämää oman mielensä mukaisesti. Sisu joutuukin Monosen myötä mukaan tapahtumaketjuun, jonka lopuksi äiti saa työtä, kiusaajat pannaan kuriin, Eläintarhan eläimet saavat vapautta ja poliitikko pääsee änkytyksestään.

KESÄ VAAKSAVAARASSA - Näytelmä nuorille. Mukana on rooleja, joita voivat esittää myös aikuiset. Rakas mummu kuolee ja Tiitulla alkaa mennä vähän liian lujaa. Elämä tuntuu lähtevän käsistä. Kesä maalla, Vaaksavaarassa, muuttaa kaiken. Aluksi on vaikea tottua noudattamaan maatilan sääntöjä ja kieltoja, mutta kesän mittaan Tiitu oppii kaikenlaista ja saa uusia ystäviä. Tiitu pääsee paikallisen kuoron solistiksi ja välit äitiinkin eheytyvät. Ensiesityksessä mukana on ollut nuorten valitsemia pop-kappaleita, sekä solistisia, että porukalla laulettuja. Pave Maijasen ”Pidä huolta”-laulu päättää esityksen.

(Atrain&Nord)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

musiikkinäytelmiä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

95

Kustantaja

Lisätietoja

Tekstit: Hannele Kauppinen ; sävellykset: Tuija Rantalainen.