Elämäni pohjalla

Tyyppi

kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Joka vuosi useita lajeja kuolee sukupuuttoon. Täydelliset olennot, miljoonien vuosien evoluution tulokset, lakkaavat olemasta. Aksolotli on pieni, hymyilevä sammakkoeläin, joka elää koko elämänsä toukkavaiheessa. Se ei koskaan kasva aikuiseksi ja viettää koko elämänsä vedessä. Kaupungistuminen on syönyt aksolotlin elintilaa niin, että aksolotleja elää enää yhdessä järvessä Meksikossa.

Elämäni pohjalla -kuvakirjan kertoja on kenties planeettamme viimeinen vapaana elävä aksolotli. Hän viihtyy erinomaisesti lammikossaan, jossa seurustelee tiikerisalaman-tereiden kanssa, kerää aarteita ja vakoilee rannalla vierailevien kömpelöiden kaksijalkaisten edesottamuksia. Mutta lämpötila nousee koko ajan, lammikko samentuu ja sinne ilmestyy kalanrumiluksia. Kunnes eräänä päivänä jättimäinen aalto pyyhkäisee mennessään kaiken tutun.

Linda Bondestamin kirjoittama ja kuvittama aksolotlin tarina on hauska, ekologinen ja eksistentiaalinen kertomus maapallostamme – hauraasta ja samalla vahvasta. Se on yllättävä ja koskettava kirja ilmastonmuutoksesta ja siitä, miten mälsää on leikkiä yksin.

(Teos)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

yksinäisen aksolotlin tarina

Ilmestymisaika

Sivumäärä

41

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

41

Kieli