Sotilaiden lapsia

Tyyppi

kokoomateokset

kuvaus

Sota ei koske ainoastaan sotilaita. Sota koskettaa ja jättää jälkeensä siviileihin, erityisesti lapsiin. Ja vaikka sodat loppuvat, sotimisen jäljet jäävät. Sodan vaikutukset näkyvät, kuuluvat ja tuntuvat niin sotilaissa kuin heidän lähimmäisissään, kaikissa meissä, yli sukupolvien.

Sotilaiden lapsia -antologiaan on kerätty viime sodissa olleiden sotilaiden lasten, lastenlasten ja lastenlastenlasten kirjoituksia, tarinoita sekä muistoja, jotka liittyvät sotilaisiin ja sotaan.

Antologia keskittyy muistamiseen. Ja siihen on syynsä: jos unohdamme tai kiellämme sodan jäljet itsessämme, me annamme tilaisuuden ja luomme tilan uusille sodille. Sodan ylisukupolvinen muistaminen on rauhantyötä parhaimmillaan.

Suomen maakuntakirjailijat ry:n vuonna 2017 järjestämään Sotilaiden lapsia -kirjoituskilpailuun lähetettiin lähes 200 tekstiä. Kilpailussa palkitut tekstit on koottu nyt antologiaksi, johon on kerätty viime sodissa olleiden sotilaiden lasten, lastenlasten ja lastenlastenlasten kirjoituksia, tarinoita sekä muistoja, jotka liittyvät sotilaisiin ja sotaan.

(Kirjokansi)

Aiheet ja teemat

Tapahtuma-aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

253

Kustantaja

Lisätietoja

Antologia on koottu Suomen Maakuntakirjailijat ry:n järjestämän Sotilaan lapsia -kirjoituskilpailun parhaiksi valituista kirjoituksista.
Suomi Finland 100.