Menestys

Tyyppi

aforismikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Miltä menestys maistuu ja miten sen saavuttaa? Mitä ajattelee menestyksestä julkisuudessa turpaan saanut taiteilija? Miltä menestys maistuu huippu-urheilijasta, kun sen eteen on uhrannut koko elämänsä?

Onko varakas liikemies menestyneempi kuin hiekkalaatikon laidalla istuva kotiäiti? Ketkä ovat Suomen menestyneimpiä ihmisiä?

Tässä kirjassa menestystä tarkastellaan monesta eri näkökulmasta. Kirjaan koottujen menestys-ajatelmien
saamiseksi on käytetty eri metodeja, tutkimuksista haastatteluihin ja spontaaneihin keskusteluihin.
Menestyminen ei ole tärkeää, onnistuminen on. Menestymisellä ja onnistumisella on nimittäin suuri ero. Se, joka tavoittelee menestystä, tavoittelee eri asioita kuin se, joka tavoittelee onnistumista. Menestyminen on sitä, että levyä tai kirjaa menee valtavasti kaupaksi. Onnistuminen on sitä, että levystä tai kirjasta tuli juuri niin hyvä kuin oli mahdollista.

Menestyminen ei välttämättä vaadi suuria ponnisteluja. Riittää, että muut suoriutuvat huonommin.
Onnistuminen on päinvastoin sitä, että tekee omat tehtävänsä niin hyvin kuin kulloinkin voi. Jos 90 metrin kunnossa oleva keihäänheittäjä viskaa välinettään 90 metriä, se on onnistumista. Jos saman heittäjän tulos on 82 metriä ja muiden tulos on 81 metriä, se on menestymistä. Mutta myös epäonnistumista. Menestyjä saa osakseen ihailua. Onnistuja tietää tehneensä hyvin ja oikein. Siksi onnistumisen tavoittelu ohjaa rehellisyyteen. Menestyksen tavoittelu sen sijaan houkuttelee vilppiin. Jos urheilija haluaa onnistua, hän ei edes harkitse kiellettyjen keinojen käyttämistä. Mutta kun hän janoaa menestystä, vilppi on houkutteleva vaihtoehto. Sama koskee kaikkia ihmisiä, niin työelämässä kuin muussakin elämässä. Menestystä himoitseva työtoveri harjoittaa pelin politiikkaa ja kaivaa maata toisten jalkojen alta. Menestystä himoitsevassa yrityksessä sormeillaan päästömittauksia ja tuloslukuja. Menestys on hetken huumaa. Sen varaan ei voi rakentaa uutta menestystä. Onnistumisten varaan voi sen sijaan rakentaa sekä menestystä että uusia onnistumisia.

(Readme.fi)

Aiheet ja teemat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

pieni punainen kirja menestyksestä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

200

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Kirjoittajat: Päivi Remes ja Matti Remes.