Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Viimeinen lähetys

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Hurmureita, sarjamurhia, politiikkaa

Sanomatalon Mediatorin hissin alta paljastuva alastoman naisen ruumis on välittömästi kaikkien medioiden ykkösuutinen. Tapahtumaa on todistamassa Romeo, radiokanavan tähtijuontaja, joka ottaa murhan selvittämisen osaksi ohjelmaansa. Pian selviää, että kyseessä on sarjamurhaaja, joka kiristää teoillaan Suomen hallitusta. Murhaaja uhkaa tappaa uudestaan neljän päivän kuluttua, jollei hänen vaatimuksiinsa suostuta.

Tapausta selvittämään kasataan KRP:n erikoisryhmä, johon nimetään myös temperamenttinen Peppi Jäätikkö sekä muita kirjasta Tappava formaatti: Kuokkavieras tuttuja henkilöitä. Hurmuri Romeo flirttailee julkkisnaisten kanssa ja alkaa piirittää myös Peppiä, mutta mikä on hänen todellinen motiivinsa?

Mitä pidemmälle tutkimukset edistyvät, sitä kiinteämmin Romeon luotsaama Sohvaryhmä-ohjelma linkittyy murhiin. Suosittu poliitikko Eveliina Kontio käy Sohvaryhmän haastattelussa ja joutuu itse murhayrityksen kohteeksi. Miten hän liittyy tapahtumiin? Tarinaan muodostuu jatkuvasti uusia tasoja ja usealla henkilöllä vaikuttaa olevan jotain salattavaa. Lukijalle tarjoillaan useita yllättäviä käänteitä ennen vauhdikasta loppuratkaisua.

Viimeisen lähetyksen inspiraationa on toiminut kirjailija Riku Talvitien työpaikka ja työkaverit Sanomatalossa, josta kuitenkin löytyy sarjamurhaajan uhreja vain harvoin.

(Reuna)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

378

Kustantaja

Sarjamerkintä