Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Kohtalon voimaa

Tyyppi
kokoomateokset
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Arkkiatri Risto Pelkonen ryhtyi veistelemään kesämökillä lastenlastensa tarpeiksi kaarnahahmoja, joilla leikittiin monen kesän sateiset mökkipäivät. Lastenlapset kasvoivat, mutta kaarnahahmot jäivät kiehtomaan Pelkosen mieltä. Hahmoja rupesi syntymään lisää, ja hahmoille myös nimet, luonteet, tarinat sekä yhteisö. Pelkosen kirjoittama ja yhdessä Luston Timo Kilpeläisen kanssa valokuvaama kirja esittelee tarinoin ja kuvin joukon Pelkosen ilmeikkäitä ”tuohelaisia” ja heidän värikkäitä kohtaloitaan. Räiskyvästi elävään Tuohelaan mahtuvat kaikki, virheineen, paheineen ja puutteineen. Pelkosen luomassa itäsuomalaisessa Tuohelan kylässä Koivakan kunnassa, uuden ja vanhan vuorovesiaikaa elävässä 1950-luvun Suomessa valmistellaan näytelmää, johon osallistuu koko kylän väki.

Professori Risto Pelkoselle (s. 1931) myönnettiin Suomen lääkärikunnan korkein arkkiatrin arvonimi vuonna 1995. Hahmojen tarinoita on julkaistu aiemmin jo yhden kirjan verran. Pelkosen tuohelaiset ovat kiertäneet useissa ITE-taiteen ja muissa näyttelyissä ulkomaita myöten.

(Metsäkustannus)
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
elämää Tuohelassa
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
95
Kieli