Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Sotaraamattu

Tyyppi
kokoomateokset
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Kirja keskittyy 1900-luvun maailmansotiin, mutta sukeltaa myös sitä edeltävän ajan uskomattomiin sotatarinoihin. Sisältää paljon aikaisemmin julkaisematonta arkistojen dokumenttimateriaalia!

Mukana mm.: Suomalaisten sotilaiden sotaretket Eurooppaan ja kauemmas Ruotsin vallan aikana: Yksittäisten sotilaskohtaloiden ja värikkäiden taisteluiden kautta välittyy kuva satojen vuosien takaisista sotilaiden kokemuksista. Suomen sotilaat Venäjän palveluksessa. Ja muut sen aikaiset sotatarinat: Krimin sota, suomalaiset upseerit tsaarin hovissa sekä santarmien tulo suomalaiseen katukuvaan muuttivat käsityksiä sotilaan ja virkavallan olemuksesta ja tehtävistä. Sisäisiltä konflikteilta ei voitu välttyä. Kutsuntalakko autonomian ajan loppupuolella sai mielenkiintoisia ilmauksen muotoja. Yksittäisiä suomalaisia osallistui jopa buurisotaan EteläAfrikassa. Myös 1800-luvun kansallisaatteen ravistelemassa Euroopassa moni suomalainen seikkailija koetteli onneaan. Suomalaisia taisteli myös Japaninsodassa maailman toisella laidalla. Suomen sisällissota ja I maailmansota: Vain 100 vuotta sitten suomalaisten veljessota piirsi eteemme traagisen ja verisen murhenäytelmän. Tästä viiltävän kipeästä muutaman kuukauden ajanjaksosta löytyy runsaasti pimentoon jääneitä sotilaskohtaloita, jotka tuodaan teoksessa esiin.

Yksittäiset suomalaissotilaat lähtivät myös yllättävän sankoin joukoin I maailmansodan taistelukentille eri puolille Eurooppaa. Kirjan kovaa ydintä on II maailmansodan aikaiset tapahtumat eri puolilla maailmaa: Teoksessa pureudutaan paitsi suomalaisten vaiheisiin, myös suomalaisten vangiksi jääneiden puna-armeijan sotilaiden haastatteluihin.

(Readme.fi)
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Asiasana tai oma avainsana
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
uskomattomat suomalaiset sotatarinat
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
352
Kustantaja
Lisätietoja
Puhtaaksikirjoittaja: Saara Ylönen