Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Hesarin kulmilla 50-luvun Kalliossa

Tyyppi
runokokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Helsingin Kallio, entinen työläiskaupunginosa itäisessä kantakaupungissa Pitkänsillan takana on lukemattomien tarinoiden kaupunginosa. Tässä teoksessa lähdetään liikkeelle 1950-luvun Kalliosta ja jatketaan siitä matkaa kauemmas Hesarin kulmien historiaan. Tarinoihin johdattelevat Hytösen Eskon runot.

Esko Hytönen syntyi työläisperheeseen toisen maailmansodan loppuhetkillä 1944. Yhteisöllisyys korostui sodanjälkeisessä Kalliossa. Lapset ottivat luontevasti haltuun lähikortteliensa pihat, kadut ja puistot, ja kun ikää tuli lisää, reviiriä laajennettiin. Vahvoina elävät lapsuusmuistot oli pakko myöhemmällä iällä kirjoittaa runoiksi. Esko vei jopa ystäviään retkille tarinoidensa tapahtumapaikoille. Siitä idea tämän kirjan muodosta, jonka avulla voi lähteä kaupunkiretkelle.

Kirjassa Eskon runoja seuraa nykyisen Kallion kulttuurivaikuttajan Juhani Styrmanin kirjoittama tieto-osuus, jossa kerrotaan Kallion ja Helsingin historiaa sivuten jopa koko Euroopan historiaa.

Tekstejä värittää Laura Salaman kepeän lennokas piirroskuvitus. Runojen ja kuvien paikkoja ovat muun muassa Franzénin puistikko, elokuvateatteri ja ravintola Tenho, ruokala Kasku, kahvila Eho, Kallion kirjasto, Hakaniemi, Alppiravintola, Alppilan lava, Kulttuuritalo, Brahen kenttä, Alli Tryggin puisto, Torkkelinmäki ja Sörkan laitakadut.

(Reuna)
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
101
Kustantaja
Kieli
Kuvittaja