Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Myrskyn ratsastaja

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Turkulainen rakennusmestari Seppo Muraja nousi mm. Hymy-lehden siivittämänä kuuluisuuteen ylitettyään Atlantin piskuisella 4,3-metrisellä moottoriveneellä vuonna 1970. Pian Muraja alkoi suunnitella vielä uhkarohkeampaa matkaa. Hän halusi kiertää maailman alle kuusimetrisellä päiväristeilijällä.

Tuhannet kaupunkilaiset hurrasivat, kun punainen Psychopath II hävisi Martinsillan alta Aurajoen sumuun joulukuussa 1972. Seikkailija Seppo Muraja jätti taakseen raskaana olevan vaimonsa, dominoivan isänsä, kärsimättömät sponsorinsa ja syytteen autolautan kaappauksesta, mutta eletty elämä hyppäsi jänikseksi kyytiin.

Myrskyn ratsastaja on dokumentaarinen romaani levottomasta ja pelottomasta miehestä ja hänen viimeiseksi jääneestä matkastaan. Samalla se on luku pohjoismaisen merenkulun historiaa. Teos sisältää Murajan autenttisen matkakirjeenvaihdon kotiin, sekä runsaasti aiemmin julkaisemattomia valokuvia.

Maaliskuussa 1974 Psychopath II ajautui tuhoutuneena Biskajanlahden rannikolle. Seppo Murajasta ei havaittu merkkiäkään.

(Sammakko)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani seikkailija Seppo Murajasta

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

221

Kustantaja