Vaahtopäät purjehdusleirillä

Tyyppi

kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Purjehdussanastoa.

Vaahtopäät purjehdusleirillä on mukaansatempaava ja hauska tarina kuuden ystävyksen ikimuistoisesta leiriviikosta. Kirja tutustuttaa leikkisällä ja havainnollisella kuvituksella lukijansa Optimistijollapurjehduksen alkeisiin ja leirielämään. Kirja tutustuttaa lajiin ja innostaa kokeilemaan purjehtimista.

"Jos lapset lukisivat kirjan ennen purjehduksen alkeiskurssia, he saisivat opetuksesta paljon enemmän irti.” - Kirjailija ja purjehdusohjaaja Lissu Suursalmi

Purjehdusleirille uskaltautuva Oliver saa uusia ystäviä; pienen Saagan, huolellisen ja tarkan Nupun, hyväruokahaluisen ja myötäilevän Mikon, veikeän ja kaikesta innostuvan Lunan sekä insinööriksi isona aikovan Leon. Heistä tulee Vaahtopäät jotka opettelevat Sisun ja Mariannen ohjauksessa purjehduksen alkeita samalla kun nauttivat leirisaaren luonnosta, eläimistä ja leirikavereista.

Tämä ainutlaatuinen harrastekirja tutustuttaa lukijan uuteen tapaan käsitellä purjehduksen haastavaa termistöä sekä käsitteistöä ja havainnollistaa lajin monimuotoisuutta. Kirja on tehty lieventämään purjehduksen elitististä mainetta ja herättämään lapset huolehtimaan ympäristöstä ja toisistaan. Kirjan tarinassa käsitellään luonnollisella tavalla myös lasten pelkoja ja suvaitsevaisuutta.

"Tarina sopii hyvin yleissivistävänä lajitietoutta lisäävänä teoksena kaikille lapsille." - Kuvittaja ja taittaja Pekka Rahkonen

Kirjaa suositellaan alakouluikäisille jota rakastavat hauskoja tarinoita ja viihdyttäviä kuvia. Tämä kirja sopii veneiden matkalukemistoon, mökeille ja rannoille niin vesipedoille kuin maakravuille. Kirja sopveltuu lajitietoutta lisääväksi oppikirjaksi ala-asteen suosittelulukemistoihin.

Vaahtopäät purjehdusleirillä on 64 sivuinen, 7-12 -vuotiaille kohdennettu Vilskettä vesillä -opetuskirjasarjan ensimmäinen kirja. Se on toteutettu yhteistyössä Suomen Purjehdus ja Veneily ry -lajiliiton opetusmallin mukaisesti.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

62

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Tekstit ja suunnittelu: Lissu Suursalmi ; kansi, kuvitus, taitto: Pekka Rahkonen.