Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Rasseli ja Tuisku

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Nauruhermoja kutkuttava tarina vloggaaja koirasta, riemastuttavan absurdista kesäleiristä ja aikuisista, joita pitää kasvattaa.

”On kuitenkin tilanteita, joissa sotilaallinen kuri on välttämätön. Tällainen tilanne on leiriruokailu. Ruokaa saa ottaa tarkasti määritellyn ja erittäin monimutkaisen järjestelmän mukaisesti. Se kehittää kasvavien lasten hermorakennetta. Olenhan ammatiltani myös koirakouluttaja ja neurologi. Lapset, muodostakaa ihmispyramidi!”

Oletko luullut, että koirat eivät osaa videoblogata? Onko kesäloma ankea kuin kylmä kaurapuuro, kun paras kaveri on poissa? Entä aikuiset, ovatko he hönttejä, jotka näkevät vain oman napansa?

Eletään kesäkuun alkua suomalaisessa pikkukaupungissa. 11-vuotiaalla Tuiskulla on tylsää. Paras kaveri Mette on Barcelonassa. Äidillä on selvitystila poikaystävänsä kanssa. Isällä ja hänen naisystävällään on vauvaprojekti, joka pitää isän kiireisenä.

Onneksi on Rasseli, Tuiskun sekarotuinen koira. Se pitää hulvatonta videoblogia ja toimii koulutettuna rakkausneuvojana.

Yhdessä parivaljakko lähtee etsimään seikkailuja. He päätyvät Vakavoimalan kesäleirille, jota ohjaa Hellä Unelma - eriskummallinen kasvattaja, joka rakastaa painia ja pellehyppyjä. Leirillä Tuisku tapaa Pyryn ja lapset ystävystyvät. Mutta ymmärtävätkö vanhemmat sen, minkä Hellä Unelma käsittää? Huomaavatko aikuiset, miten lapset kaipaavat heitä? Vai onko lasten tehtävä jotakin hurjaa, jotta vanhemmat tajuavat?

Rasseli ja Tuisku on kirja kahdeksasta ikävuodesta ylöspäin oleville huumorin ja hupsuttelun ystäville.

(Myllylahti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

136

Kustantaja