Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Puupalttoo

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Olli T. Hakkaraisen Kuopioon sijoittuvan dekkaritrilogian toisessa osassa Muotimurhasta tutut rikosylikonstaapeli Seppo Rask ja rikoskomisario Tauno Tossavainen joutuvat selvittämään entistäkin monimutkaisempaa ja lopulta myös raastavampaa rikosta. Kuopion liepeiltä luksushuvilalta löytyy raskaasti juhlitun illan ja yön jäljiltä laiturin vierestä hengettömä kellumassa yksi Savon johtavista yrittäjistä, Peltpuu Oy:n hirsitalokauppias ja omistaja Eino Peltonen.

Kaikki ei täsmää. Yksinäinen kumiankka viittaa siihen, että myös huvalan pihan paljussa on remelletty. Myös yksi Venäjältä tulossa ollut puukuorma ja sieltä löytyvä vainaja hämmentää tutkijoita. Onko kyseessä ihmissalakuljetus vai mitä on tekeillä? Peltosen taustoja ja puutavarakauppoja tutkiessaan Rask ja Tossavainen löytävät kummallisia yhteensattumia. Asiat ja vihjeet alkavat mennä sekaisin, ja tutkimuksia uhkaa umpikuja. Tilannetta ja tunnelmaa ei paranna Raskin repaleinen elämäntilanne. Erään yläsavolaisen panimon tuotteiden voimalla syheröiset parisuhdeongelmat saavat puudutuksensa, mutta tutkintatyötä moinen lääkitys häiritsee pahasti. Yksi lipevä juristikin pyörii mukana kaikkien elämänlaatua heikentämässä.

Uudet vihjeet ja käänteet sekä kaikkia hämmentävä murha johdottavat kokeneet tutkijat oikeille jäljille. Ennakkoluulottomilla tutkimuslinjoilla ja perinteisellä poliisityöllä syyllinen lopulta löytyy. Mutta Puijonlaaksossa ja Rypysuolla moni menettää sitä ennen pitkäksi aikaa yöunensa.

(Hai)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

197

Kieli

Sarjamerkintä