Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Nukketyttö

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Pieni Ruby-tyttö katosi jäljettömiin New Orleanssissa seitsemän vuotta sitten. Rubyn äiti Claire Doucettin maailma on siitä asti ollut tyhjä ja onneton. Ruby on hänen mielessään kaiken aikaa ja salaa hän elättelee toivoa, että näkisi vielä hänet, että hän olisikin elossa. Eräänä päivänä Claire näkeekin aivan Rubyn näköisen nuken erikoisliikkeen ikkunassa. Nukke on ilmetty Ruby vaatteita ja syntymämerkkiä myöten. Claire uskoo, että tämän on oltava merkki, joka voi johdattaa Rubyn sieppaajan jäljille.

Rubyn isä, Clairen entinen aviomies ja entinen poliisi, Dave Creasy on Rubyn katoamisen jälkeen suistunut alakuloon ja upottautunut pulloon. Clairelle Dave saattaa kuitenkin olla ainoa, joka uskoo hänen aavistuksensa nuken tärkeydestä.

Kun nukke varastetaan kaupasta ja kaupan omistaja löytyy murhattuna, Dave ja Claire ovat varmoja, että he ovat pääsemässä Rubyn sieppaajan jäljille. Kuuma ja kostea New Orleans näyttää tuskaisimmat kasvonsa, jossa kadonnut tyttö ja nukke kietoutuvat karmealla tavalla yhteen.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

358

Kieli

Kääntäjä

Lisätietoja

Julkaistu aiemmin suomeksi 2013.

Ensimmäinen julkaisu

kyllä