Yleisö

Tyyppi

runokokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Eino Santasen Raha-trilogian toinen osa Yleisö on mestarillinen ajankuva talouden, some-edustamisen ja teknologian läpäisemästä elämästämme. Sen erilaisia ilmaisun muotoja hyödyntävä hybridirunous laajentaa kirjallisen taiteen rajoja ennennäkemättömillä tavoilla.

Kirjan musikaalisissa runoissa kohdataan robotiksi muuttunut vapauden lintu, selfiet muuttuvat kuolleiden kuviksi ja rahasta on tullut satavuotiaan yhteiskuntamme ainoa virallinen kieli, jonka äärelle me kokoonnumme ja jonka avulla muodostamme ajatuksemme. Yleisö jatkaa Tekniikan maailmat -teoksessa esiteltyä käsitetaiteellista Setelirunoushanketta. Kirjan luku "06122017" koostuu skannatuista 20 euron setelirahoista, joihin on kirjoituskoneella, korjauslakalla ja polttamalla laadittu suomalaisen yhteiskunnan rahasuhdetta käsitteleviä vahvan visuaalisia runoja.

Yleisö-teos sisältää QR-koodeja, jotka ohjaavat tiettyjen nettisivustojen ääreen. Päästäkseen tutkimaan nettisisältöjä lukijan tulee lukea älylaitteellaan seteliin tarroitettuja QR-koodeja. Tätä varten hän tarvitsee QR-koodilukijan älylaitteelleen. Jos koodilukijaa ei laitteessa valmiiksi ole, voi sellaisen ladata ilmaiseksi useimmille käyttöjärjestelmille muiden sovellusten tapaan.

Yleisö-teoksen runous ja siihen värillisenä skannattu setelirunous laajenevat myös elokuva- ja tanssitaiteen piiriin. Setelirunoihin pohjaava Susanna Kuparisen ja Anna Paavilaisen lyhytelokuva julkaistaan Suomen satavuotispäivänä 6.12.2017 Teoksen nettialustoilla. Yleisön runoihin perustuva Valtteri Raekallion ja Santasen immersiivinen tanssiteos saa ensi-iltansa 2018. Aiemmin kaksikko on luonut yhteistyössä palkitun tanssiteoksen Edustaja, joka perustui Tekniikan maailmojen runoihin.

(Teos)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

102