Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Kadonnut äitini

Tyyppi
kuvakirjat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Yhtenä päivänä, kun minä istuin rappusilla, tapasin Timon. Timo näytti kiukkuiselta, hänellä oli liian kireä villapuku, joka kutitti pepusta, ja haiseva hengitys. Hän lonksutteli kamalia hampaitaan ja vinoili minulle siitä että äiti oli kadonnut. Mutta meistä tuli silti ystäviä. Hänen kanssaan oli kiva riehua ja sotkea ja levittää kaikki äidin tyhmät tavarat hujan hajan. Sillä jos äiti ei halua olla minun kanssani, en minäkään halua olla enää äidin kanssa!
Liikuttava, hellä ja lämpimän värikylläinen kuvakirja kertoo pienen lapsen tunteista ja hämmennyksestä, kun tärkeä ihminen on poissa.
Onneksi isä ottaa syliin ja lohduttaa.

(S & S)

- - -

Äiti on väsynyt ja masentunut ja lähtenyt pois. Yöllä lapsikertoja oli herännyt vanhempien riitaan, ja aamulla äiti ei enää ollut kotona. Lapsi purkaa kiukkuaan ja hylätyksi tulemisen tunnettaan tavaroihin, varsinkin äidin tavaroihin. Silloin isä tulee, ottaa syliin ja sanoo että kaikki on hyvin. Lapsen mielikuvitusystävä Nallekin pyytää riehumistaan anteeksi. Aina ei tarvitse olla kiltti, joskus on hyvä olla oikein vihainen.

(Lastenkirjainstituutti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
30
Kustantaja
Kieli