Syytös

Tyyppi

novellikokoelmat

Tekijä

Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Miltä tuntuu elää jatkuvassa ilmiantamisen pelossa?

Pjongjangissa on käynnissä kansallinen festivaali, mitä ei voi olla huomaamatta kaupungin kaduilla. Valtava Karl Marxin kuva kuitenkin aiheuttaa kauhukohtauksia eräälle lapselle: pienokainen luulee Marxia korealaistaruston hirviöksi. Epätoivoinen äiti yrittää suojella lastaan peittämällä ikkunat kaksinkertaisin verhoin, mikä herättää naapurustossa outoja huhuja: onko kyseessä salainen koodi vakoojien kanssa kommunikoimiseksi? Perheen rauhaisa elämä on pian mennyttä, sillä pieninkin poikkeus "normaalista" voi tässä yhteiskunnassa johtaa kohtalokkaisiin seurauksiin...
Syytös on pohjoiskorealainen novellikokoelma, joka ajoittuu 1990-luvulle ja kuvaa erityisesti Kim Jong-Ilin kautta. Se on silmät avaava kuvaus tavallisten ihmisten miesten ja naisten, lasten ja vanhusten jokapäiväisestä elämästä suljetussa yhteiskunnassa, jonka arjesta ei ulkopuolella juuri tiedetä, ja päivittäin kalvavasta pelosta, että se mikä on tuttua, rakasta ja lähellä, katoaa tai viedään pois.
Pohjoiskorealaisen yhteiskunnan eristyneisyys ulkomaailmasta heijastuu myös novellien tyyliin ja kuvastoon.
Syytös on ensimmäinen Pohjois-Korealaisen kirjoittama, maan ulkopuolella julkaistu teos, jonka kirjoittaja yhä asuu maassa. Kirjailija (s. 1950) käyttää pseodonyymiä BANDI, Tulikärpänen. Etelä-Koreaan salakuljetettu käsikirjoitus ilmestyi vuonna 2014. Kirjaa on verrattu Aleksandr Solenitsynin teoksiin, sen oikeudet on myyty 15 maahan, ja se on ollut menestys Etelä-Koreassa ja Ranskassa.

(S & S)

Tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

7 kertomusta Pohjois-Koreasta

Ilmestymisaika

Sivumäärä

189

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Lisätietoja

Suomennettu ranskankielisestä laitoksesta La dénonciation.

Sarjamerkintä

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

267

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä