Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Vainio-Tanin Agatha

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Vainio-Tanin Agatha on jatko-osa vuonna 2014 ilmestyneelle Koivikon Agathalle.

On vuoden 1869 keskikesä. Vasta yhdeksäntoistavuotias Agatha on jäänyt leskeksi Juuselan talossa, Eurajoella, Sammaliston kylässä. Hänen aviomiehensä, Juho, on kuollut epäselvissä olosuhteissa lyhyen avioliiton jälkeen. Agathan poikapuoli, hurjaluotoinen ja hallitsematon Nestor, on halunnut Agathan itselleen keinoja kaihtamatta, ja Agatha on joutunut pakenemaan. Nuori nainen on lähtenyt yön selkään kohti Turkua, mutta avannut lepopaikkaa etsiessään Vainio-Tanin talon portin Laitilan kylässä.

Agatha tutustuu talonväkeen ja kyläläisiin, myös todellisuudessa eläneisiin ihmisiin. Vainio-Tanilla tutuiksi tulevat emäntä Johanna, hänen miehensä Tuomas ja vanhaisäntä Ukko-Jaakko sekä talon palvelusväki. Jaakosta, nuoresta isännästä tulee Agathalle todellinen koetinkivi. Agatha on kohdannut suuren rakkautensa, mutta voiko Jaakko antaa anteeksi itselleen ja luopua itsesyytösten taakasta?

Kun kaikki näyttää mahdolliselta, Agatha saa vieraan, Eurajoen kirkkoherran rengin, jolla on mukanaan paksu kirjekuori. Sen sisältämät kirjeet ja testamentti mullistavat Agathan elämän perin pohjin, ja hän kiiruhtaa takaisin Eurajoelle. Joutuuko hän jättämään Laitilan lopullisesti taakseen?

Agatha ja hänen elämäntarinansa ovat kirjailijan mielikuvitusta, mutta kirjassa esiintyvät Laitilan ja Eurajoen talot, Laitilan kirkko ja Eurajoella sijainnut Vastamäen itsellisten asuinalue on kuvattu mahdollisimman todenmukaisesti, saatavilla olevien tietojen mukaan.

(Nordbooks)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

299

Kustantaja