Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Yksi soutu, yksi elämä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Yksi soutu, yksi elämä -romaani kertoo Jaakosta, joka jättää taakseen kiireisen etelän ja muuttaa Utsjoelle pieneen Vetsikon kylään. Jaakosta tulee Tenojoen lohensoutaja, Jäämeren kirkkaiden lohien pyytäjä. Hänen jokiveneessään kalastajat kertovat avoimesti omasta elämästään, tunteistaan ja menneisyydestään. Romaani tekee kunniaa Tenojokilaaksolle ja elämän suurille muutoksille, mutta myös eräopas Elinan ja lohensoutaja Jaakon rakkaustarinalle. Romaani alkaa ja päättyy Tenojoen jäiden lähtöön, väliin mahtuu vuodenkierto Utsjoella.

Kirjailija Jussi J. Pekkinen on Porvoon Ilolassa sijaitsevan Råmossan tilan isäntä. Kirjailija asuu ja työskentelee osan vuodesta Utsjoella. Utsjoki, sen karu luonto ja asukkaat merkitsevät hänelle paljon. Kirjailijan oli myös itse aikanaan tehtävä suuri elämänmuutos pystyäkseen vastaamaan Utsjoen vahvaan vetovoimaan.

Markku Lilja on tamperelainen, Kangasalla asuva luontokuvaaja, joka on innostunut Tenojoen näkymistä ja valosta. Hän on ottanut romaanin tapahtumia noudattelevat kuvat Tenon moninaisissa säissä ja maisemissa.

(Mediapinta)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

110

Kustantaja

Kuvittaja

Lisätietoja

Tekijän nimi kannessa: Jussi J. Pekkinen.