Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kuningas Faravidin testamentti

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Yhtenä elokuisena päivänä saapuu Ruot­sista kirje, joka päätyy vahingossa vää­rään osoitteeseen. Kirjan kertoja haluaa toimittaa postin perille, ja niin hän tutustuu sukelluslabradori Tufunukseen sekä tämän ystävään Marokseen. Kesäloma alkaa kääntyä tyystin uusille poluille, kun kolmikko ryhtyy yhdessä selvittämään muinaisen kuningas Faravidin testamentin arvoitusta.

Arvoituksen ratkaisemiseksi ystävykset saavat apua Erittäin Salaisen Poliisin edus­tajilta ja yllättäen tapaamaltaan nykyajan šamaanilta. Tutkimukset huipentuvat sukellusretkellä, jolla sankarimme on joutua hevoskoiran hampaisiin. Kun kaikesta tehdään yhteenvetoa, selviää ainakin se, että labradorin ruokakuppi on lähes aina tyhjä.

Emmi Jormalaisen mustavalkokuvitukset herät­tävät henkiin tarinan menneet kuninkaat ja noidat. Eläväinen ja rento viiva luo kirjaan jännittävän ja mystisen tunnelman.

Kuningas Faravidin testamentti on vauhdikas seikkailu niin lapsille kuin vanhemmille. Se on myös tutkimusmatkan kuvaus, jota haus­kempaa et ole lukenut. Samalla kirja käynnis­tää Sukelluslabradori Tufunus tutkii ­-sarjan.

(Teos)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

190