Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pikkuisen parempi ihminen

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Käsikirjoittaja-ohjaajan herkullinen esikoisteos tarjoaa viiltävän tarkkoja ja kyynisen hauskoja havaintoja yrittäjyydestä, ystävyydestä, intohimoista ja rahasta nyky-Suomessa. Jos unelmansa vuoksi joutuu myymään muutaman periaatteensa, niistä kannattaa ottaa mahdollisimman hyvä hinta.

Nelikymppinen mainosmyyjä Matias vihaa työtään yhtä paljon kuin pelkää työttömyyttä. Kun vaihtoehdot vähenevät, Matias ryhtyy hankkeeseen, jonka pitäisi täyttää kaikki unelman tunnusmerkit: hän haluaisi rakennuttaa Suomen ensimmäisen maanalaisen hotellin. Sitä ennen on pantattava asunto, kinuttava parhaalta ystävältä miljoona euroa ja muututtava intohimoisemmaksi ihmiseksi. Huomiota kaipaavat myös dementoituva isä ja itseään brändäävä murrosikäinen poika.

Unelmiaan tavoitellessaan Matias alkaa ymmärtää, että intohimoa on tunnettava juuri oikeita asioita kohtaan: euroja ja dollareita. Sieltä se elämän tarkoituskin lopulta löytyy.

(Myllylahti)
Aiheet ja teemat
Päähenkilöt
Asiasana tai oma avainsana
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
399
Kustantaja
Kieli