Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kylähullun tytär

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

”Autio oli ollut Marinkin maa lapsuuden aamunkoista lähtien, ensin voimakastahtoisen äidin ohjenuorassa ja sen jälkeen pettävien ja juoppohullujen miesten riepoteltavana.”

Perälän perheen penskapesueen esikoinen Mari on piinattu ja pilkattu hiljainen tyttölapsi sodanjälkeisessä Kainuussa. Tämä on hänen tarinansa – lukijan mukaansa tempaava, raa’an rohkea, suorapuheinen kertomus siitä, miten Mari kasvaa sitkeäksi naiseksi, joka vastoinkäymisten koettelemana kerta toisensa jälkeen aloittaa elämänsä alusta yhä uudelleen. Onko oikeaa rakkautta jossain olemassa? Vai onko koko elämä vain pöhöhuulisten lainehtivatukkaisten humalaisten miesten hyväksikäyttöä tai miehiin menevän heikkolihaisena kylähulluna tunnetun äidin jatkumoa?

Kylähullun tytär pohjautuu 70-vuotiaan esikoiskirjailijan omiin elämänkokemuksiin. Isabel Tulikannel on syntynyt Kainuussa vuonna 1945. Värikkäiden vaiheiden jälkeen hän jätti vuosituhannen vaihteessa taakseen kaiken, mikä kahlitsi hänen elämäänsä, ja muutti Gran Canarialle. Hän asui kuusi vuotta luolassa, kuten Kanarian alkuasukkaat aikoinaan, ja kerjäsi elantonsa kaduilla. Noina vuosina hänen luolakodissaan vieraili satoja turisteja, jotka ihailivat mm. kivistä kasattua olohuonetta, jonka kattona oli taivas ja televisio-ohjelmana kirkkaat tähdet. Psykologiasta ja astrologiasta kiinnostuneen kirjailijan Tarot-kortteihin ja elämänkokemukseen perustuvat tulkinnat ovat sykähdyttäneet ja tuoneet elämänviisautta monelle luolanaisen kodissa vierailleelle.

(Mediapinta)

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

108

Kustantaja

Kieli